• KWS_mann_bei_pruefung_mais.jpg
    Područja poslovanja

KWS područja poslovanja

KWS ima tri poslovne jedinice - kukuruz, šećerna repa i žitarice.

Poslovne jedinice su podržane istraživačkim i razvojnim, kao i administrativnim funkcijama. Zbog integrirane strukture, pojedini segmenti su usko povezani.

Poduzetnička neovisnost poslovnih jedinica osigurava mogućnost KWS grupe da se fleksibilnije prilagodi različitim uvjetima i brzo implementira konkurentske prednosti.

To nam omogućava da se usredotočimo na pojedinačna tržišta, kupce i proizvode u svakom segmentu i istovremeno stvorimo sinergiju u istraživanju i selekciji.

Što radimo?

Naš se lanac vrijednosti proteže od razvoja sorti do umnožavanja i proizvodnje istih, zatim marketinga i distribucije poljoprivrednicima i proizvođačima širom svijeta.

Segmenti šećerne repe, kukuruza i žitarica su stupovi KWS grupe.

  • Poslovnu jedinicu šećerna repa čine skupine proizvoda šećerna repa, stočna hrana i repa za proizvodnju energije.
  • Segment kukuruza uključuje kukuruz, uljana repica, suncokret i sirak.
  • Segment žitarica uključuje pšenicu, raž, ozimi ječam, jari ječam, uljane i poljske usjeve te organsko sjeme.

  • Ljudi u KWS-u

    Uspjeh poljoprivrednika bio je i uvijek će biti naš prioritet. Njihov uspjeh je naš uspjeh. To je fokus naših aktivnosti.

    Rüdiger Strohm, Direktor globalne strategije
    kws_ruediger_strohm.jpeg

Sjeme - od razvoja, uzgoja do distribucije

Cilj našeg uzgoja je ponuditi svakom poljoprivredniku - bilo da se koristi konvencionalnim ili organskim uzgojem - sorte i hibride te rješenja usmjerena prema njihovim potrebama. To je osnova za učinkovitu, produktivnu i održivu poljoprivredu.

Razvoj sjemena u odgovarajućim klimatskim uvjetima jednako je važno kao i tehnička priprema s najvišim standardima kvalitete i logistikom, što osigurava netaknutu i točnu isporuku.

Planiranje prodaje i rasta
Proizvodnja započinje planiranjem prodaje i širenja. U procesu se procjenjuje potencijal uzgoja svake sorte/hibrida na tržištima u svrhu određivanja potreba proizvodnje. Testiranje započinje do tri godine prije nego što sorta/hibrid izađe na tržište - biljkama treba vremena da "odrastu".

Širenje i proizvodnja na terenu
Da biste osigurali izvanrednu kvalitetu sjemena, važno je poštivati visoke i specifične zahtjeve o kulturi. Oni uključuju, na primjer, nadzor razmaka između područja umnožavanja različitih sorti/hibrida usjeva. Takve minimalne udaljenosti namijenjene su sprječavanju ulaska nepoželjnih sortnih svojstava polena drugih sorti. Tijekom vremena na terenu, stručnjaci prate usjeve. Umnožavanje je završeno žetvom.

Cvjetanje i gnojidba
Cvjetanje je središte uzgojnog procesa. Ovdje započinje proces križanja. U procesu cvjetanja, biljka mora biti oprašena kako bi se dobilo sjeme ili plodovi. Bez oprašivanje nema žetve, a također ni sjemena. Oprašivanje je neophodno za proizvodnju sjemena.

Priprema
Sirovina se prerađuje nakon žetve. Očišćena, nježno sušena i razvrstana po veličini (kalibrirana). Svi procesi osmišljeni su za nježno tretiranje sjemena, tako da sadnica ostane zaštićena te je osigurano optimalno klijanje.

Tehnički se procesi temelje na prirodi i veličini sjemena različitih usjeva. Kukuruz se ubire kao klip, a uklanja se samo nakon sušenja. Kod sjemena šećerne repe prirodno obrađene, s druge strane, još uvijek je potrebno poliranje i piljenje prije nego što se stvori okrugla "pilula" koja omogućuje sjetvu jedne vrste sjemena.

Provjera kvalitete
Tijekom cijelog postupka umnožavanja, svaka se serija pregledava iznova i iznova. Provode se provjere da li sjeme ima zapravo sva svojstva i svojstva kvalitete, poput otpornosti na bolesti ili sastojaka koji određuju kvalitetu. Također se određuje klijanje i pokretačka snaga sjemena. Tek kada je sjeme prošlo sve provjere, ono se pušta u prodaju, pakira i otprema. Na taj način poljoprivrednicima se jamči da dobivaju sjeme najviše kvalitete.

Pakiranje i certificiranje
Proizvodnja sjemena uglavnom organiziraju sami uzgajivači. Međutim, ovisno o vrsti usjeva, to se može dogoditi u suradnji s nekoliko poljoprivrednih partnera i tvornica za preradu. Nakon niza službenih provjera kvalitete, sjeme je tada spremno za prodaju. Pakiranje i certificiranje, na primjer, u Njemačkoj, odvija se pod regulatornom kontrolom. To osigurava da na tržište stiže samo certificirano sjeme s visokom stopom klijanja i sortnom čistoćom.

Vaš kontakt

Odjel marketinga i komunikacija
Odjel marketinga i komunikacija
Pošalji e-mail
KONTAKT