KWS
   
 

Zadovoljstvo proizvođača s CONVISO® SMART sistemom

Nakon uspješnog predstavljanja CONVISO® SMART sistema, SMART BELAMIA KWS je po prvi puta zasijana na poljima Republike Hrvatske.

Budući da je sjetva ove godine zbog vremenskih uvjeta bila nešto kasnije nego inače, s prvim tretmanom CONVISO® ONE herbicida se krenulo pred kraj travnja, dok je drugi tretman uslijedio 12-14 dana kasnije. Kako je KWS agro-servis služba šećerne repe uvijek na rapolaganju našim proizvođačima, tako smo u periodu od sjetve do tretiranja protiv korova obilazili naše proizvođače kako bi pravilno primjenili novu tehnologiju te ujedno prikupili njihove dojmove o ovome kako bi neki od njih rekli "revolucionarnom uzgoju".

belamia belamia 2

Koja su njihova zapažanja do sada i kako su zadovoljni novim pristupom u zaštiti od korova podijelili su i s nama.

 

Zadovoljstvo proizvođača s CONVISO® SMART sistemom

Gordan Marek, Duboševica

"Tehnolog sam u tvrtki Anabbela, bavim se ratarskom proizvodnjom. Što se tiče sortimenta šećerne repe, do sada smo sijali klasične sorte no ove godine na 20 ha smo zasijali novu tehnologiju CONVISO. Prve naše spoznaje su više nego dobre, do sada je CONVISO repa tretirana 2 puta prema prijedlogu struke, 2 x po 0,5 l/ha. Pratili smo po preporuci faze korova, prvi tretman u fazi 2 prava lista lobode a drugi 12 dana kasnije. U odnosu na klasična tretiranja, nisam uočio neke promjene u rastu kod CONVISO repe, tako da mogu reći da u ovom trenutku je CONVISO repa puno razvijenija i čak pred zatvaranje redova. Što se tiče klasične šećerne repe radili smo klasičnu zaštitu i to do sada 5 tretmana. Uz CONVISO u budućnosti je puno jednostavniji i komotniji uzgoj šećerne repe."

Josip Bešlić, Bokšić Lug

"Već dugo godina se bavim proizvodnjom šećerne repe i 30 godina se ništa nije promijenilo u zaštiti od korova šećerne repe, sve do ove godine i pojave CONVISO SMART sistema. Za mene je to revolucija u zaštiti repe protiv korova. Samo 2 tretiranja i nema nikakve agresivnosti na repi kao kod klasične zaštite. Prvi tretman je bio 23.4.2018. a drugi tretman nakon 12 dana, repa je odlična, nema travke."

Atila Sabo, Karanac

"Posijao sam CONVISO SMART sistem na 3 ha, kako bi vidio kako će se pokazati u usporedbi s klasičnim sortama. Prvi dojam i utisak je odličan, budući da smo imali samo 2 tretiranja protiv korova, sada čekamo jesen kako bi vidjeli digestije i prinos. Vizualno dobro izgleda, solidan je sklop i plan je i sljedeće godine nastaviti s ovom tehnologijom."

Matija Andrić, Topolje

„Ove godine imam 11 ha CONVISO repe od sveukupno 40 ha šećerne repe. Zadovoljan sam, sve je onako kako su nam rekli, 2 tretiranja, ne zaustavlja repu u rastu, repa puno bolje izgleda od klasične repe tretirane klasičnim tretmanima. Trenutno sam jako zadovoljan, sad čekamo samo prinose i digestiju."

Bojan Đurić, Topolje

"Ove godine smo zasijali 5 ha CONVISO šećerne repe. Prezadovoljni smo izgledom repe, puno bolje izgleda od klasične repe. Manje imamo prskanja, lakše je za raditi i planiramo sljedeće godine još više hektara pod CONVISOM."

 

 
KWS