KWS
   
 

Rezultati pokusa uljane repice 2017/2018.

I ove godine preko 5 t/ha s KWS hibridima uljane repice!

Dragi proizvođači i partneri,

posljednjih nekoliko godina svjedoci smo velikoga povećanja površina pod usjevom uljane repice na proizvodnim površinama u Republici Hrvatskoj. Ovaj trend osobito je prisutan u onim proizvodnim područjima u kojima tradicionalno nismo uzgajali ovu kulturu. Vrlo stabilne višegodišnje cijene merkantile ove kulture, izuzetno dobro mikroklimatsko uzgojno područje za ovu uljaricu kao i vrlo pogodna kultura u plodoredu zasigurno su osnovni razlozi što je ova kultura postala vrlo zanimljiva našim proizvođačima i zauzela četvrto mjesto prema zasijanim površinama i u protekloj proizvodnoj godini.

Kao tržišni lider u Republici Hrvatskoj u proizvodnji ove kulture tvrtka KWS je svojom genetikom, informacijama i savjetima doprinjela povećanju interesa, ali također i značajnom povećanju proizvodnje po jedinici površine te naglašavaju kako smo svjedoci da su pojedini proizvođači u proteklim godinama proizveli i preko 5 t/ha ove uljarice, što je vidljivo i iz rezultata pokusa koje Vam donosimo.

 uljana   zetva

Posljednjih nekoliko godina hibrid Hybrirock postao je sinonim za proizvodnju uljane repice i gotovo nezaobilazan izbor gotovo svakoga proizvođača. Ponudom najnovije generacije hibrida, tvrtka KWS želi zajedno s Vama proizvođačima, proizvodnju ove kulture učiniti još boljom i profitabilnijom čemu smo zajedno svjedočili posljednje dvije sezone s hibridima Alvaro KWS, Factor KWS i Umberto KWS. Za predstojeću sezonu pripremili smo najnoviji i prvi KWS hibrid s Clearfield načinom proizvodnje za sve one proizvođače koji imaju potrebu ovom tehnologijom dotaknuti vrh, a to je hibrid Himalaya CL . Naravno, tu su hibridi uljane repice koji se nalaze još u fazi ispitivanja i pojaviti će se u narednim sezonama. Više o ponudi hibrida uljane repice možete pronaći i u novom KWS katalogu.

Nadamo se da će Vam rezultati pokusne proizvodnje iz cijele Hrvatske olakšati odabir hibrida uljane repice i ove godine, a za sva dodatna pitanja tu su stručni savjetnici KWS tima.

 

 
KWS