KWS
   
 

Održan KWS dan polja kukuruza!

Predstavljeni hibridi budućnosti.

Nakon brojnih dana polja kukuruza održanih u dijelovima istočne Hrvatske, po prvi puta tvrtka KWS je održala i veliki Dan polja kukuruza na zapadnom dijelu Hrvatske točnije u Brckovljanima. Na pokusnome polju dugogodišnjeg proizvođača Tomislava Funtek pripremili smo prezentaciju čak 16 hibrida kukuruza, a brojni posjetitelji, čak njih 200tinjak nije krilo oduševljenje.

Na polju su predstavljeni hibridi koji su prije nekoliko sezona činili temelj KWS ponude na tržištu, hibridi vrlo dobro poznati KWS proizvođačima kao što su hibridi KWS 2376, KWS 3381 i AMANDHA. Iako su već prihvaćeni kao standardno pouzdani hibridi kukuruza, uz njih je KWS tim predstavio i hibride koji su prethodne 2 sezone predstavljeni kao hibridi nove generacije, već dobro poznati KAMPARIS, BALASCO, KONFITES, KWS 2370, KOLUMBARIS i ovogodišnji novitet KAPITOLIS koji su odmah pokazali svoju stabilnost te potencijal prinosa u prvoj godini te tako opravdali kod proizvođača sve najave.

dan polja

Uz do sada već dobro poznate hibride kukuruza, po prvi puta su ovako na polju predstavljeni hibridi budućnosti, odnosno hibridi za sljedeće 2 prodajne sezone. Ovi hibridi već su izazvali oduševljenje diljem Hrvatske, jer kako je ova godina bila dosta pogodna za kukuruz, neki od njih su ostvarili svoj puni potencijal, na izgled oduševljavaju tako da nema sumnje u vrlo visoke prinose ove godine. Hibridi budućnosti su prije svega KABRINIAS KOLLEGAS – hibridi koji se mogu očekivati u prodaji sljedeće sezone, nešto ranije pozicioniran hibrid KABRINIAS FAO 280 te nešto kasniji hibrid KOLLEGAS FAO 470. Pokušali smo odgovoriti na zahtjeve naših proizvođača kojima je potreban hibrid vrlo kratke vegetacije, odnosno vrlo rano za ishranu stoke i tu će s Kabriniasom biti vrlo zadovoljni.

kabrinias kollegas

Za KOLLEGAS volimo reći da prijatelj/kolega koji neće razočarati niti u najtežim godinama. Rezultati koje je ovaj hibrid ostvario u tri godine testiranja daje sigurnost u visoku i stabilnu proizvodnju zrna i u najkompleksnijim i najtežim proizvodnim godinama. Naime, u tri godine testiranja ovaj hibrid ostvarivao je redovito najviše prinose zrna u kasnome segmentu FAO 400, ali ono što je još bitnije za istaknuti to je nevjerojatna stabilnost u različitim proizvodnim godinama na mnogim lokacijama diljem regije jugoistočne Europe.

dani polja

Kako su i u samoj prezentaciji hibrida na polju spomenuli KWS savjetnici, ovo pokusno polje je dokaz a ne samo obećanja na mnogim predavanjima i danima polja kako dolazi nova KWS generacija hibrida, hibridi budućnosti, budući da konstatno radimo na razvoju i odabiru hibrida baš za ovo uzgojno područje naše regije, u čemu nas naravno i motiviraju sami proizvođači koji svake godine žele postizati više, žele biti bolji i žele ostarivati maksimalne rezultate. Vjerujem da svi naši proizvođači mogu prepoznati napredak KWS hibrida iz godine u godine, radimo na tome da im prije svega ponudimo hibride koji će udovoljiti njihovim zahtjevima proizvodnje, pratimo klimatske promjene i zbog sve toplijih i sušnih godina odgovorili smo novom grupom hibrida ClimaControl³ - hibridi koji su siguran i pouzdan igrač u sušnim i teškim godinama. Sljedeću sezonu počinjemo s hibridima budućnosti, to su KABRINIAS i KOLLEGAS, a nakon njih uvjereni smo da će tržište osvojiti KWS flota hibrida koju čine KWS SMARAGD, KWS KASHMIR i KWS ORLANDO. Već po zvučnim imenima možemo nagađati da će to biti hibridi koji će ostaviti veliki trag, a naravno ovdje na polju su se i uvjerili svi posjetitelji.

dan polja dan polja

Kvaliteta, pouzdanost, stabilnost, sigurnost je ono što tvrtka KWS i njeni stručni savjetnici sa svojim sortimentom žele ponuditi svojim proizvođačima. A do toga možemo samo doći konstantnim radom, istraživanjem i ulaganjem te naravno uz podršku proizvođača koji nam ukazuju svoje povjerenje svake godine. Izvrsna proizvodna godina, pozitivna atmosfera i zadovoljni proizvođači su samo još više doprinjeli uspjehu prvog velikog KWS dana polja kukuruza u zapadnom dijelu Hrvatske, u čiju budućnost ne sumnjamo. A uz ovakvu ponudu hibrida kukuruza, nema sumnje da će i sljedeća proizvodna godina biti jednako pa čak i više uspješna.

dani polja

 

Dan polja kukuruza 2018. - GALERIJA

brckovljaniPredstavljeni hibridi budućnosti na KWS danu polja u Brckovljanima.

 

 
KWS