KWS
   
 

Prvi KWS Clearfield hibrid u ponudi ove sezone!

Odolijeva i najtežim izazovima

 NOVO      

Za predstojeću sezonu pripremili smo prvi KWS hibrid s Clearfield načinom proizvodnje za sve one proizvođače koji imaju potrebu ovom tehnologijom dotaknuti vrh, a to je hibrid Himalaya CL.

Najnoviji i prvi KWS hibrid uljane repice s Clearfield sustavom proizvodnje kombinacija je dvostrukoga djelovanja dva aktivna sastojka koju pruža herbicid kod ovoga načina proizvodnje što daje priliku onim proizvođačima, koji do sada nisu imali naviku pravovremene primjene herbicida kod standardne proizvodnje zbog straha od parcijalnoga djelovanja sredstva usred manjka optimalnih vremenskih prilika, optimizirati kontrolu korova kombiniranim djelovanjem putem lista i putem tla. Preporučeno vrijeme primjene je u fazi 2-3 lista usjeva uljane repice, no može se primjeniti sve do faze 6 listova bez štetnoga utjecaja na rast i razvoj usjeva uljane repice.

himlaya

Hibrid Himalaya CL optimalne prinose ostvaruje u ranim i srednjim rokovima sjetve, nakon čega formira optimalnu biljku prije ulaska u zimu, ali i optimalan rast i razvoj nakon izlaska iz zime. Formira vrlo visoku i robusnu biljku vrlo izraženoga grananja. Hibrid krasi vrlo visoka tolerantnost na prisutne bolesti u našemu uzgojnome području te izrazito visoka tolerantnost na pucanje komuški u žetvi. Preporučeni broj zrna u sjetvi je 45-50/m², odnosno ostvareni sklop u žetvi od 30 do 35 biljaka/m². Ostvareni rezultati u testiranju i pokusnoj proizvodnji od 3,8 do 4,6 t/ha pružaju mogućnosti ostvariti najviši mogući prinos zrna s Clearfield tehnologijom proizvodnje.

Uskoro donosimo više informacija s pokusnih polja u novom KWS katalogu uljane repice.

 
 

 
KWS