KWS
   
 

3 nova hibrida kukuruza u ponudi za sezonu 2017./2018.

Budući da tvrtka KWS konstantno i vrlo intenzivno razvija nove hibride i sorte i za predstojeću sezonu stavljamo Vam na raspolaganje nova tri hibrida kukuruza: Korvinus FAO 350, Kapitolis FAO 400 i Kleopatras FAO 610 s kojima ćete moći napraviti još jedan iskorak i unaprijediti vlastitu proizvodnju kukuruza. Više o njima saznajte u nastavku:

Kapitolis pobudio velik interes proizvođača

kapitolisHibrid koji je pobudio veliki interes kod mnoštva proizvođača je novitet s početka FAO 400 pod imenom Kapitolis upravo zbog izrazito visokih prinosa koje je ostvario diljem RH, ali ne samo visinom prinosa, nego i vrlo niskim sadržajem vlage u zrnu u trenucima žetve. No, osvrnemo li se još dvije godine unatrag i analiziramo li rezultate, možemo zaključiti kako je ovaj hibrid u sve tri godine testiranja i ispitivanja redovito ostvarivao najviše prinose ne samo u ovome segmentu dozrijevanja, nego i u situaciji kada analiziramo kompletan portfolio svih skupina dozrijevanja, ovaj hibrid je gotovo redovito na samome vrhu s najvišim prinosima zrna uz vrlo niske sadržaje vlage u zrnu. Imajući u vidu činjenicu kako pripada najranijemu segmentu FAO 400 jasno je kako možemo očekivati vrlo veliki interes tržišta za ovim hibridom.

 

Korvinus hibrid FAO grupe 300 korvinus 2

Uz navedeni hibrid svakako treba istaknuti i jedan hibrid iz sredine FAO grupe 300 pod imenom Korvinus. Hibrid kojega krasi izuzetno veliki broj redova na klipu netipično za ovaj segment dozrijevanja koji mu osigurava vrlo visoki potencijal prinosa osobito kod onih proizvođača koji će uložiti "kunu više" u proizvodnju i na taj način iskoristiti puni potencijal ovakvoga hibrida.

 

Kleopatras iz kasnije skupine dozrijevanja

kleopatrasHibrid iz nešto kasnije skupine dozrijevanja kojega je svakako bitno istaknuti s nekoliko stajališta je hibrid Kleopatras. Ovaj hibrid stvoren je u selekcijskom centru Stare Pazove od strane naših domaćih lokalnih selekcionera i na taj način dodatno prilagođen i adaptiran našemu lokalnome uzgojnome području. Ovaj hibrid krasi mogućnost višestruke namjene za proizvodnju zrna u istočnijim krajevima RH, ali i za proizvodnju silaže i vlažnoga zrna diljem uzgojnoga područja kukuruza u RH. Ono što je bitno istaknuti je činjenica kako je ovaj hibrid u dvije godine testiranja pokazao uvjerljivo najviše prinose zrna u kasnome segmentu tj. FAO 600, ali i nešto više vlage u zrnu zbog pripadajućega kasnoga segmenta dozrijevanja.

 

Video prezentacija Kapitolis

 

Video prezentacija Korvinus

 

Video prezentacija Kleopatras

 

 
KWS