KWS
   
 

Sirak

Sirak je kultura koja u svijetu zauzima oko 44 milijuna hektara diljem 98 zemalja. Koristi ga više od 500 milijuna ljudi za prehranu ili kao stočnu hranu. Najveći svjetski proizvođači su Nigerija, Čile, SAD, Meksiko, Indija i Argentina. Pogodan je za uzgoj u regijama s manje oborina i na tlima lošije kvalitete.

Proizvodnja sirka ima prednosti i u područjima koja imaju probleme s biljnim bolestima, štetnicima (kukuruzna zlatica i kukuruzni moljac) i divljači (divlje svinje) te je zbog toga logičan izbor kako za veća tako i za manja seoska gospodarstva. Sirak se u Republici Hrvatskoj koristi kao kvalitetna stočna hrana te kao sirovina za bio-plinska postrojenja odnosno za proizvodnju energije. Odlikuje se visokim prinosom zelene mase koji se može kretati i preko 100 t/ha. Najbolje rezultate daje kao glavni usjev s jednim odnosno dva otkosa (zbog sposobnosti regeneracije) dok i u proizvodnji kao postrni usjev nakon npr. žetve ječma, pšenice, uljane repice, prvog ili drugog otkosa ljulja daje zavidne prinose zelene mase.

 

Ponuda hibrida i sorti sirka za silažu i zrno 2018.

FRISKET

 

Minimalnim ulaganjem do vrhunskog prinosa

 

NUTRIGRAIN

 

Kvalitetom silaže do bolje mlječnosti

 

KWS Freya

Sirak

 

Za glavni i postrni usjev

 

KWS Merlin

Sirak

 

Nova dimenzija stabilnosti i prinosa

KWS Zerberus

sirak

 

Dokazan u višegodišnjoj proizvodnji u RH

Brošure za preuzimanje

KWS KANAL

 

Kontaktirajte nas

mailKWS TIM - PROFESIONALNOST I ODLUČNOST VAMA NA USLUZI!

KWS nastoji sa Vama izgraditi “rame uz rame” partnerski odnos te zbog toga težimo biti prisutni s timovima koje čine domaći stručnjaci, hibridima stvorenim u proizvodnim uvjetima naše regije, te sjemenom umnožnim odnosno dorađenim u lokalnim kapacitetima dorade, u svakom dijelu Europskog kontinenta gdje je i poljoprivrednik. Zato se s punim povjerenjem obratite KWS stručnjacima koji su Vam na raspolaganju i usluzi!


 
KWS