KWS
   
 

Sjetveni planer uljane repice

Kao jedna od brojnih savjetodavnih mogućnosti tvrtke KWS, ovaj SJETVENI PLANER ZA ULJANU REPICU trebao bi predstavljati podršku u obliku korisnog savjetnika vezano za sva praktična pitanja o sjetvi repice.

Uljana repica predstavlja konstantu u dugoročnim planiranjima plodoreda poljoprivrednika. Nakon stalnih porasta, zasijana površina stabilizirala se na visokoj razini. Zasijana površina u Republici Hrvatskoj posljednih nekoliko godina kontinuirano raste i dostigla je razinu od oko 60.000 ha. Oscilacije cijena ili zabrana tretiranja sjemena neonikotinoidima nisu značajno utjecale na zasijanu površinu. Repičina pogača kao nusproizvod kod proizvodnje repičinog ulja nudi brojne mogućnosti upotrebe za proizvođače koji drže životinje. Visoke količine proteina sadržane u repičinoj pogači posebno su optimalne za prehranu krava s visokim prinosima. Utoliko je repičina pogača visokovrijedan izvor proteina koji može zamijeniti drugu proteinsku stočnu hranu – ovisno o sastavu prehrane. Sjetva repice zadržati će svoj vodeći položaj među konkurencijom upravo u plodorednim sustavima s naglašenim žitaricama.

Ukoliko imate daljnjih pitanja, Vaš stručni savjetnik stoji Vam na raspolaganju na licu mjesta. Neka Vam kompetentni profesionalci tvrtke KWS budu savjetnici kod svih pitanja o odabiru sorti i proizvodnim tehnikama kod uljane repice. Osim toga, možete nas posjetiti na našim danima polja i informativnim događanjima.

Naši stručni savjetnici rado će Vam pomoći!

 

 
KWS