KWS

KWS na 18. bjelovarskom sajmu privukao veliku pozornost svojim predstavljanjem

Približno 30.000 posjetitelja 18. proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma u obližnjem Gudovcu, kroz 4 dana je među 400 izlagača imalo priliku vidjeti nastup vrhunskih svjetskih sjemenara – među kojima i spektakularan info-desk njemačkog KWS-a.† Na predstavljanju najaktualnijih poljoprivrednih trendova najviše pažnje posjetitelja između silne obrtničke i gospodarske ponude, aukcije konja, stoke i pčela... definitivno prema svjedočenju mnogih privukao upravo KWS.

Partnerski pristup, stručna tehnološka podrška te sklapanje konkretnih poslova u ovom reprezentativnom prostoru opremljenom spektakularnom multimedijom koju je pratila jaka doza prijateljskog ozračja sve od maskote koja je simpatičnošću opčinila od najmlađih do najstarijih posjetitelja pa do iznimno bogate nagradne igre, jednom rječju - KWS.

KWS tim brzo i konstruktivno razmijenjuje ideje sa poljoprivrednicima te na taj način ispunjava svoju glavnu misiju da kroz kvalitetu KWS proizvoda odnosno sjemena KWS sorti i hibrida doprinosi kako motivaciji za napretkom u proizvodnji tako i samom povećanju uspjeha poljoprivrednika. †Obzirom da je KWS orijentiran pouzdanom partnerstvu neprekidno ulaže u nastojanja da zajedno sa proizvođačima prevlada sve izazove koje nose sve više nestabilnije globalne, ali i lokalne klimatske prilike. Bjelovarski sajamTakvim pristupom KWS tim nastoji, rame uz rame s poljoprivrednicima osigurati vrhunske rezultate u njihovoj proizvodnji. Kao jedan od vodećih globalnih selekcionera biljnih vrsta namijenjenih ratarskoj proizvodnji KWS oplemenjivanjem neprekidno stvara nove sorte i hibride na najvišoj razini kvalitete te vrhunskom nivou adaptabilnosti svim klimatskim zonama te u regiji jugoistočne Europe. U Republici Hrvatskoj koriste također sva najnovija znanstvena otkrića u sektoru sjemenarstva a sve to s ciljem kontinuiranog napretka poljoprivrednika te svoju inovativnu snagu na taj način stavljaju na raspolaganje u svim regijama Hrvatske koje su uzgojno područje kukuruza, šećerne repe, uljane repice, suncokreta, sirka, pšenice, raži, bijele gorušice. „KWS podrazumijeva da sve KWS sorte i hibridi moraju biti spremni odgovoriti svim aktualnim proizvodnim izazovima. Sjeme je njihov fokus jer je upravo ono najvažniji preduvjet za uspjeh u poljoprivrednoj proizvodnji, što ujedno jamči razvoj i proizvodnju sjemena vrhunske kvalitete, koje će omogućiti da se s poljoprivrednikom postignu zajednički uspjeh i rast.“ između ostaloga naglašava dr.sc. Darko Babić, generalni direktor KWS-a za Republiku Hrvatsku i Federaciju Bosne i Hercegovine.

Vođeni tim ciljevima KWS stručnjaci razvili su i nove hibride Kamparis , Krabas i Kinemas iz FAO grupe 300, odnosno Balasco i Konfites, iz FAO grupe 400, kojima su poljoprivrednici bili impresionirani već od samog predstavljana na 1. KWS kukuruznom kampu u Hrvatskoj, održanom u rujnu 2014. na površinama Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo u Osijeku. †Kao argument svemu navedenom svjedoči činjenica da su KWS djelatnici na sajmu u Gudovcu tijekom sva 4 dana bili možda i pod najvećim pritiskom rijeke posjetitelja kojima su se nesebično, strastveno i sa radošću u potpunosti posvetili interakciji poljoprivrednicima širokog raspona proizvodnih potreba i kapaciteta.