KWS

30. konvencija KWS divizije šećerne repe i industrije šećera te 2. konvencija KWS divizije kukuruza/uljarica i distributera

Prošlog vikenda u Hotelu Picok u Đurđevcu održana je 30. konvencija KWS divizije šećerne repe i industrije šećera te 2. konvencija KWS divizije kukuruza/uljarica i distributera. Brojni proizvođači šećerne repe, distributeri zatim proizvođači kukuruza i uljarica iz KWSovog vrhunskog sortimenta kroz dva dana su izmjenjivali svoja iskustva i zapažanja.

U pozitivnoj atmosferi, društvu kooperanata, proizvođača i ostalih partnera, direktori dviju KWS divizija osvrnuli su se na proteklu godinu, novitete u svijetu vezane za proizvodnju šećera i kukuruz, novitete vezane za paletu KWS proizvoda kao i problematiku na tržištu Hrvatske.

Proizvođači i prerađivači šećerne repe Sladorana Županja, Viro d.d. Tvornica šećera Virovitica i Tvornica šećera Osijek, iznoseći svoje rezultate bile su suglasne u odličnim proizvodnim rezultatima, postignute digestije s pojedinim KWSovim sortama šećerne repe ove godine su bile i do 19,85, i to zahvaljujući proizvođačima koji su adekvatno tretirali šećernu repu protiv Cercospore. U sljedećoj sezoni ponuditi će novu sortu HELENIKA KWS čija glavan odlika je dvostruka tolerantnost na Rhizomaniju a ove godine je već pokazala odlične rezultate na pokusnim parcelama s prinosom korijena od 96 t/ha i digestijom 17% odnosno prinosom šećera po hektaru od 15,5 t/ha.

Ovi vrhunski rezultati u proizvodnji šećerne repe su potvrda da KWS sa svojim sortimentom šećerne repe pridonosi povećanju prinosa šećera na hrvatskim njivama.“ – zaključio je country manager divizije šećerne repe Dražen Jurišić

Za predstavljanje postojećega portfolia kukuruza i uljarica te nove generacije hibrida koje će KWS ponuditi u sljedećoj sezoni bio je zadužen KWS product manager† Dominik Mikolčević, dok novu komercijalnu politiku i strateško jačanje odnosa s distributerima kukuruza, suncokreta i sirka predstavio je country manager divizije kukuruza/uljarica dr.sc. Darko Babić. Zahvaljujući novoj premium liniji hibrida cijena starijih proizvoda pojeftinila je te time postala pristupačnija u novoj sezoni, na taj način za povoljniju cijenu dobije se kvalitetniji sklop gena nego što trenutno proizvođači mogu naći na tržištu Hrvatske. „Bolji poizvod po povoljnijim cijenama osigurati će bolju stabilnost proizvodnje i veću profitabilnost čak i malim proizvođačima!“- naglasio je Darko Babić.