KWS
   
 

KWS KONVENCIJA ZA 2018.

I ove godine smo organizirali još jednu KWS konvenciju, za sve svoje partnere, distributere i predstavnike industrije šećera u Hrvatskoj. Kao i prethodnih godina, kraj godine je idealan trenutak za pregled cijelokupne sezone, rezultata koji su ostvareni, noviteta koji su zasijani po prvi puta, razmjene iskustava i ideja kao i naravno predstavljanja novih informacija, tehnologija te novih hibrida i sorti za narednu sezonu.

A noviteta za sljedeću godinu je uistinu pregršt, u svim segmentima KWS portfolia, što potvrđuju stalne tvrdnje predstavnika KWS-a kako izuzetno puno svojih sredstava ulažu u konstantan rad, istraživanje te napredak u procesu selekcije te odabira pravih hibrida za naše uzgojno podneblje.  Istraživanja ne podrazumijevaju samo pronalazak novih hibrida već i novih tehnologija, s čime smo se već imali priliku upoznati na KWSovim centralnim danima polja a na KWS konvenciji vidjeti i prve rezultate s terena te saznati detalje vezane za ispravno korištenje nove tehnologije uzgoja šećerne repe pod nazivom CONVISO SMART.

  

Osim testne sezone za tehnologiju CONVISO SMART, prošla sezona je bila prva sezona i za novu grupu hibrida kukuruza tolerantnih na visoke temperature i sušu, pod nazivom CLIMACONTROL 3 . Visoke temperature koje su nekim dijelovima Hrvatske dovele i do elementarne nepogode izuzetno su utjecale na razvoj kukuruza, što se odrazilo i na prinose istih, no CLIMACONTROL 3 grupa hibrida je pokazala odlične rezultate a oni su predstavljeni i na ovogodišnjoj konvenciji. Kako se prije svakoga uvođenja na tržište, novi hibridi i sorte prate nekoliko godina, konkretno zadnje 2 godine u regiji u kojoj bi trebali biti novitet. Za grupu CLIMACONTROL 3 hibrida kukuruza to nije značilo samo plasman novih hibrida već su svoja istraživanja, zapažanja i savjete pretočili i u edukativnu brošuru odnosno Vodič za sušu.

 

Uz detaljan pregled KWS rezultata, okupljenima su svoje rezultate prezentirali i predstavnici industrije šećera u Hrvatskoj, točnije Sladorana Županja, Viro d.d. - Tvornica šećera Virovitica te Tvornica šećera Osijek.

U pozitivnom ozračju i predblagdanskoj atmosferi, još jedna KWS konvencija je prošla uspješno, što zbog velikoga odaziva partnera  što zbog pregršt novih informacija, druženja i razmjene iskustva općenito.... a još smo neka iznenađenja pripremili za proizvođače i partnere, no o njima ćete saznati više u narednoj sezoni.

 

KWS konvencija za 2018.- GALERIJA

Održana još jedna KWS konvencija divizija šećerne repe i kukuruza/uljarica s industrijom šećera i distributerima.

 

 
KWS