KWS

Održana KWS konvencija industrije šećera i distributera za 2017.

U †Đurđevcu, u prostorima hotela Picok, 09. i 10. prosinca, održana je 2. KWS konvencija, točnije konvencija divizija šećerne repe te kukuruza/uljarica i industrije šećera te KWS distributera. Brojni proizvođači šećerne repe, distributeri zatim proizvođači kukuruza i uljarica iz vrhunskog KWS sortimenta kroz dva dana su izmjenjivali svoja iskustva i zapažanja.

U pozitivnoj atmosferi direktori dviju KWS divizija osvrnuli su se na proteklu godinu, novitete u svijetu vezane za proizvodnju šećera i kukuruza, novitete vezane za paletu KWS proizvoda kao i problematiku na tržištu Hrvatske†dok je†regionalni direktor divizije šećerne repe za centralnu i jugoistočnu Europu Claus Hoeck predstavio potpuno novu tehnologiju u proizvodnji šećerne repe CONVISO SMART.

kws konvencija - 5††konvencija

Proizvođači i prerađivači šećerne repe Sladorana Županja, Viro d.d. Tvornica šećera Virovitica i Tvornica šećera Osijek, iznoseći svoje rezultate bile su suglasne u odličnim proizvodnim rezultatima, postignute digestije s pojedinim KWSovim sortama šećerne repe ove godine su bile i do†17%†i to zahvaljujući proizvođačima koji su adekvatno tretirali šećernu repu protiv Cercospore. U sljedećoj sezoni KWS će ponuditi novu sortu GRANDIOSA KWS čija glavna odlika je tolerantnost na Cercosporu i Rhizomaniju a ove godine je već pokazala odlične rezultate na pokusnim parcelama s visokim prinosima i digestijama. Osim njih tu su i MARENKA KWS i HELENIKA KWS koje su ove godine dale u proizvodnji preko 100 t/ha korijena, uz digestije od 16 -17% gdje je prinos šećera u nekim pokusima bio†16 do 17 t/ha, što su možemo reći ne samo europski već svjetski rezultati proizvodnje šećerne repe.

2.konvencija -3kws konvencija -4

Ovo je rekordna godina u povijesti proizvodnje šećerne repe u RH, na što je utjecao niz†faktora: kvalitetne KWS sorte, kvalitetan rad tehnologa i proizvođača,†vremenski uvjeti te na kraju†novi način†zaštite usjeva od Cercospore, što se odrazilo na visoke prinose i digestije.“ – zaključio je Country manager divizije šećerne repe Dražen Jurišić.

Novitet u segmentu kukuruza svakako je i nova grupa hibrida koji svoju posebnost†iskazuju izuzetnom tolerantnošću na visoke temeperature i sušu, a ove godine čak 3 hibrida su zaslužila posebno mjesto u navedenoj grupi: ovogodišnji novitet u ponudi hibrid KWS 2370, te već dobro poznati hibridi† KAMPARIS† i KONFITES. Zašto su baš ti hibridi odabrani u ovu posebnu grupu, više možete saznati u novoj brošuri te ostalim materijalima namijenjenim †grupi hibrida na KWS web stranici.

2.konvencija††konvencija

Bez obzira na pad zasijanih hektara pod kukuruzom†u prošloj godini, KWS je prema istaživanjima agencije†Kleffmann ostvario rast svoga udjela na tržištu RH što je posebno istaknuo Country manager divizije kukuruza/uljarica Dr.sc. Darko Babić, dodavši da je zbog ostvarenih vrhunskih rezultata potražnja za KWS hibridima izuzetno porasla, kao i broj partnera s kojima†KWS surađuje, na što je izuzetno ponosan.†A da je to uistinu tako svjedoče i rezultati proizvođača na koje se osvrnuo†KWS Area Sales Manager Zoran Petrović predstavljajući†ovogodišnju ponudu hibrida kukuruza, suncokreta i sirka.

S puno pozitivnih informacija zaključena je još jedna godina a idealna prilika je bila u predbožićno vrijeme poželjeti svim partnerima sljedeću još bolju, uspješniju i rodniju godinu.

KWS konvencija industrije šećera i distributera za 2017.- GALERIJA

konvencijaOdržana još jedna KWS konvencija divizija šećerne repe i kukuruza/uljarica s industrijom šećera i distributerima.


KWS